portada

El Centre de Fauna dels Aiguamolls de l'Empordà es va crear l'any 1984 i actualment es troba ubicat al Parc Natural dels Aiguamolls al municipi de Castelló d'Empúries, a l'Alt Empordà. És un centre especialitzat en la recuperació de fauna salvatge.
Pertany als Centres de Fauna Salvatge de la Generalitat de Catalunya del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM)
Actualment segueix un model de gestió mixt entre DAAM, IAEDEN-SALVEM L'EMPORDÀ i DIPUTACIÓ DE GIRONA.
Més informació a: IAEDEN 972 67 05 31 iaeden@iaeden.cat

dilluns, 9 de febrer del 2015

Hem alliberat un duc que fou atropellat l'autopista.



  El 17 de novembre de 2014 va ingressar al Centre de Fauna dels Aiguamolls un duc que els agents rurals van recollir a l'autopista al terme municipal de Capmany. Segurament el van atropellar i li van provocar un traumatisme amb fractura oberta a l' hùmer de l'ala esquerra i, a més, estava anèmic. Tot seguit es va operar i es va començar el tractament i rehabilitació.

El duc és el rapinyaire nocturn més gran de Catalunya. Està protegit per vàries lleis.  A nivell europeu per la Directiva 79/409/CEE relativa a la conservació de les aus, dins l'annex I com a espècie d'interès comunitari objecte de mesures especials en quant a la conservació dels seus hàbitats.

Si cliqueu sobre la imatge podeu veure el vídeo on es veu com s'ha estat alimentant el duc tots aquests dies que ha estat ingressat a l'hospital de fauna salvatge.



Després de gairebé tres mesos d'estar ingressat, el divendres 6 de febrer el duc fou alliberat al seu medi natural al municipi de Capmany. Es va fer difusió d'aquest alliberament a l'escola i al municipi, de manera que tots els capmanyencs i capmanyenques van poder gaudir d'aquest moment. El duc, com es veu en la imatge, va poder volar i retornar a la seva vida salvatge després d'un parèntesis a l'hospital.  
Un moment molt complaent que ens referma amb la bona feina del centre de fauna dels aiguamolls.

Bona sort al duc!










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada